Cloudopslag met Microsoft SharePoint en OneDrive

Bij RSJ-ICT begrijpen we dat bedrijven behoefte hebben aan een veilige en georganiseerde manier om gegevens op te slaan, te delen en samen te werken. Met Microsoft SharePoint en OneDrive bieden we krachtige cloudopslagoplossingen die jouw bedrijf helpen om efficiënter te werken en productiever te zijn.

Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint is een platform voor samenwerking en contentbeheer dat een centrale locatie biedt voor het opslaan, delen en beheren van documenten, informatie en projecten binnen jouw organisatie. Met SharePoint kun je teamsites maken, documentbibliotheken opzetten, werkstromen automatiseren en meer. Het stelt jouw team in staat om gemakkelijk samen te werken, informatie te delen en bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

OneDrive

OneDrive is een persoonlijke cloudopslagservice van Microsoft waarmee je jouw bestanden veilig kunt opslaan, organiseren en openen vanaf elke locatie. Met OneDrive heb je jouw documenten, foto’s, video’s en andere bestanden altijd bij de hand. Je kunt jouw bestanden eenvoudig synchroniseren tussen apparaten, ze delen met anderen en zelfs offline toegang krijgen tot jouw bestanden.

De voordelen van SharePoint en OneDrive

 • Efficiënte samenwerking: Met SharePoint en OneDrive kunnen teams naadloos samenwerken aan documenten, spreadsheets, presentaties en andere bestanden. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd wijzigingen aanbrengen, opmerkingen toevoegen en de versiegeschiedenis bijhouden.

 • Veilige gegevensopslag: SharePoint en OneDrive bieden geavanceerde beveiligingsmaatregelen om jouw gegevens te beschermen. Je kunt toegangsrechten beheren, bestanden versleutelen en beleid instellen om jouw gegevens veilig te houden.

 • Gemakkelijke toegang en synchronisatie: Met SharePoint en OneDrive heb je overal en altijd toegang tot jouw bestanden via internet. Je kunt jouw bestanden synchroniseren met meerdere apparaten, zodat je altijd de meest recente versies bij de hand hebt.

 • Geavanceerd zoeken en organisatie: SharePoint biedt krachtige zoekmogelijkheden waarmee je snel en eenvoudig de gewenste informatie kunt vinden. Je kunt ook metadata toevoegen aan jouw bestanden om ze beter te organiseren en te categoriseren.

 • Automatisering van bedrijfsprocessen: Met SharePoint kun je werkstromen en processen automatiseren, waardoor repetitieve taken worden geoptimaliseerd en de efficiëntie wordt verhoogd.

 • Eenvoudig delen van bestanden: Met SharePoint en OneDrive kun je bestanden veilig delen met interne en externe gebruikers. Je hebt volledige controle over wie toegang heeft tot jouw bestanden en welke rechten ze hebben.

Neem contact met ons op

Als je op zoek bent naar efficiënte cloudopslagoplossingen met Microsoft SharePoint en OneDrive, staan we bij RSJ-ICT klaar om jou te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij de implementatie, configuratie en het beheer van SharePoint en OneDrive. We zorgen ervoor dat jouw bedrijf optimaal profiteert van de voordelen van cloudopslag en samenwerking.

Contact opnemen

Veel gestelde vragen (FAQ)

Microsoft SharePoint is een platform voor samenwerking en contentbeheer dat teamsites, documentbibliotheken en geautomatiseerde werkstromen biedt. Het is gericht op samenwerking binnen teams en organisaties. OneDrive daarentegen is een persoonlijke cloudopslagservice waarmee individuele gebruikers hun bestanden kunnen opslaan, organiseren en openen.

Ja, zowel SharePoint als OneDrive zijn onderdeel van het Microsoft 365-ecosysteem en kunnen gelijktijdig worden gebruikt. SharePoint is ideaal voor teamcollaboratie en documentbeheer, terwijl OneDrive zich richt op persoonlijke opslag en toegang tot bestanden.

Bij RSJ-ICT nemen we de beveiliging van jouw gegevens serieus. Zowel SharePoint als OneDrive implementeren geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie, toegangscontroles en naleving van nalevingsvereisten, om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn.

Ja, zowel SharePoint als OneDrive bieden de mogelijkheid om bestanden veilig te delen met externe gebruikers. Je hebt volledige controle over wie toegang heeft tot jouw bestanden en welke rechten ze hebben. Dit maakt het gemakkelijk om samen te werken met klanten, partners en andere externe belanghebbenden.

Ja, met SharePoint en OneDrive kun je jouw bestanden synchroniseren met meerdere apparaten. Dit betekent dat je toegang hebt tot jouw bestanden, ongeacht het apparaat dat je gebruikt. Je kunt wijzigingen aanbrengen op de ene computer en ze automatisch laten synchroniseren met andere apparaten.

SharePoint biedt krachtige zoekmogelijkheden en de mogelijkheid om metadata toe te voegen aan jouw bestanden, waardoor je jouw gegevens gemakkelijk kunt organiseren en vinden. OneDrive maakt gebruik van bestandsnamen, mappenstructuren en zoekfuncties om je te helpen jouw bestanden georganiseerd te houden.

Ja, SharePoint biedt mogelijkheden om bedrijfsprocessen te automatiseren met behulp van geautomatiseerde werkstromen. Je kunt repetitieve taken stroomlijnen, goedkeuringsprocessen vereenvoudigen en de efficiëntie van jouw bedrijfsprocessen verbeteren.

Absoluut! Bij RSJ-ICT hebben we ervaring in de implementatie en configuratie van SharePoint en OneDrive. We kunnen je begeleiden bij het opzetten van jouw omgeving, gebruikerstoegang beheren, aanpassingen maken en technische ondersteuning bieden tijdens het hele proces.

Het maken van een afspraak voor cloudopslag met SharePoint en OneDrive bij RSJ-ICT is eenvoudig. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. We plannen graag een persoonlijk gesprek in om jouw specifieke behoeften te bespreken en de juiste oplossing te implementeren voor jouw bedrijf.

Hulp nodig? 👋

Personeel Ronald Hoffmann RSJ-ICT uit Ermelo

Ronald Hoffmann

Harderwijkerweg 141-A
3852AB Ermelo
info@rsj-ict.nl
0341 55 64 32

Onze diensten 💼

Met een ruim product- en dienstportfolio en ruime expertise in huis kunnen wij jou goed van dienst zijn. Waar kunnen we jou mee helpen?

Een website laten maken? 👨‍💻

Een nieuwe website laten maken? Daar helpen we jou graag bij! Samen met een klein team van professionals gaan wij samen met jou aan de slag voor een nieuwe en verbeterde uitstraling.

Neem een kijkje tussen de voorbeelden en laat je inspireren door onze afgeronde projecten.

Contact opnemen Portfolio bekijken
Website vani-deuren.nl

Bedrijven aan het woord 🏆

Wij denken zoveel mogelijk mee met onze klanten en bieden altijd de beste oplossing op maat. Goede resultaten en oplossingen resulteren in langdurige relaties en tevreden klanten. Hieronder een aantal klanten aan het woord. Voor meer recensies klik hier.

Logo van Google

Als ik denk aan de perfecte partner voor mijn webbouw- en ICT-behoeften, komt RSJ-ICT meteen in me op, en Ronald verdient zeker een aantal complimenten... lees verder.

Logo van Frank a Do

Sandro Bax
Frank a Do

Logo van Google

Vakkundig en superservice bij het oplossen van onze ICT problemen.

Logo van Goedvree

Cees Vierhouten
Goedvree Installatietechniek

Logo van Google

RSJ-ICT is een mooi bedrijf, ik werk nu al een aantal jaren met RSJ en bevalt zeer goed. Ze zijn doel gericht, korte lijnen en prijs kwaliteit is ook prima.
Ik vind het prettig om... lees verder.

Logo van Motorlijn

Ed van Nieuwenhuizen
Motorlijn Holland

Contactformulier 📨

Heb je een vraag of wil je advies of informatie aanvragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via e-mail of telefoon en dan helpen we je graag verder.

  Hulp nodig? 👋

  Personeel Ronald Hoffmann RSJ-ICT uit Ermelo

  Ronald Hoffmann

  Harderwijkerweg 141-A
  3852AB Ermelo
  info@rsj-ict.nl
  0341 55 64 32