Bestandsdeling

Binnen een organisatie is het belangrijk dat binnen meerdere personeelsleden en afdelingen bestanden en data gemakkelijk kan worden gedeeld. Hiervoor zijn diverse oplossingen beschikbaar. 

Bestandsdeling via OneDrive en SharePoint

Voor de meeste bedrijven biedt Microsoft 365 hiervoor de oplossing met OneDrive en SharePoint. Bestanden worden veilig opgeslagen in de cloud en kunnen via al je apparaten worden bekeken en bewerkt. Er kunnen zelfs meerdere personen tegelijk aan één bestand werken. Voor bestandsdeling via de cloud is het belangrijk dat je internet en Wi-Fi goed geregeld zijn.

Bestandsdeling voor organisaties met gevoelige data

Voor bedrijven die werken met bijzondere persoonsgegevens wordt vaak met lokale opslag gewerkt om de data binnen huis te houden. Als specialist in Windows Server en Synology kunnen wij je hier ook in ontzorgen.

Voor elke situatie een passende oplossing, RSJ-ICT biedt een breed pakket van diensten aan met onder andere ICT oplossingen en website ontwikkeling zodat je als bedrijf één aanspreekpunt hebt voor al je digitale oplossingen.

Informatie aanvragen

Even sparren? 👋

Personeel Ronald Hoffmann RSJ-ICT uit Ermelo

Ronald Hoffmann

📍 Harderwijkerweg 141-A
3852AB Ermelo
✉️ info@rsj-ict.nl
📞 0341 55 64 32

Contact opnemen

Microsoft 365 pakketten

Van simpele mailpostvakken naar uitgebreide functiepakketten. Voor ieder een passend Microsoft 365 pakket dat werkt.

M365 Mail

Geschikt voor als je alleen e-mail nodig hebt.

 • Zakelijke e-mail
 • Online vergaderen
 • 1 TB Cloudopslag
 • Volledige Office
Aanvragen

M365 Basic

Geschikt voor als je geen Officepakket gebruikt.

 • Zakelijke e-mail
 • Online vergaderen
 • 1 TB Cloudopslag
 • Volledige Office
Aanvragen

M365 Standard

Geschikt voor als je alles uit je pakket wilt halen.

 • Zakelijke e-mail
 • Online vergaderen
 • 1 TB Cloudopslag
 • Volledige Office
Aanvragen

Veel gestelde vragen (FAQ)

Cloud opslag is het opslaan van data en bestanden op servers die door een cloud service provider worden beheerd, in plaats van op lokale servers of harde schijven. Hierdoor kunnen gebruikers toegang hebben tot hun gegevens vanaf elke locatie en elk apparaat met internetverbinding.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor cloudopslag:

 1. Beschikbaarheid: Cloudopslag maakt gegevens altijd en overal beschikbaar, zodat gebruikers deze kunnen benaderen vanaf elke locatie met een internetverbinding.

 2. Flexibiliteit: Gebruikers kunnen hun opslagcapaciteit op elk moment aanpassen, afhankelijk van hun behoeften.

 3. Back-up en disaster recovery: Cloudopslag biedt een efficiënte en betrouwbare manier om gegevens te back-uppen en te herstellen in geval van een disaster.

 4. Beveiliging: Veel cloudopslagproviders bieden beveiligingsfuncties, zoals encryptie en multi-factor-authenticatie, om gegevens te beschermen tegen dreigingen.

 5. Lage kosten: In vergelijking met traditionele opslagmethoden kan cloudopslag goedkoper zijn, omdat gebruikers alleen betalen voor de opslagcapaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken.

Microsoft OneDrive is een cloudopslagdienst die wordt aangeboden door Microsoft. Het maakt het mogelijk om bestanden, foto’s en andere gegevens op te slaan en te delen in de cloud. OneDrive is beschikbaar als onderdeel van Microsoft 365 en als afzonderlijke dienst. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om gegevens overal en op elk apparaat te openen, bewerken en delen. OneDrive biedt ook samenwerkingsfuncties en de mogelijkheid om bestanden te delen met andere gebruikers, zodat samen aan projecten kan worden gewerkt. Verder biedt OneDrive beveiligingsfuncties, zoals encryptie en multi-factor-authenticatie, om gegevens te beschermen tegen dreigingen.

Microsoft SharePoint is een webgebaseerde platform voor document- en contentmanagement, samenwerking en workflow-automatisering. Het is ontwikkeld door Microsoft en wordt aangeboden als onderdeel van Microsoft 365. SharePoint biedt gebruikers een centraal platform om informatie en gegevens te delen, samen te werken en processen te automatiseren.

Met SharePoint kunnen gebruikers documenten opslaan, bewerken en delen met andere gebruikers binnen de organisatie. Het platform biedt ook functies voor teamwebsites, zoekopdrachten, lijsten, bibliotheken en webonderdelen. SharePoint biedt verder samenwerkingstools, zoals chat en discussiefora, en workflow-automatisering, waarmee gebruikers processen kunnen automatiseren, bijvoorbeeld voor het goedkeuren van documenten.

SharePoint is geschikt voor een breed scala aan organisaties en industrieën en is een veelgebruikt platform voor intranet- en extranettoepassingen.

Microsoft OneDrive en SharePoint zijn beide producten van Microsoft en zijn beide gericht op document- en contentmanagement, samenwerking en workflow-automatisering. Echter, ze hebben verschillende doelgroepen en doelstellingen:

 1. Doelgroep: OneDrive is bedoeld voor individuele gebruikers die gegevens willen opslaan en delen. SharePoint is bedoeld voor teams en organisaties die gezamenlijk gegevens willen beheren en samenwerken.

 2. Schalingsmogelijkheden: OneDrive is beperkt tot het opslaan van bestanden en documenten voor één gebruiker. SharePoint biedt op zijn beurt een platform voor meerdere gebruikers binnen een organisatie, met schalingsmogelijkheden voor grote groepen gebruikers en een centrale plaats voor het beheren van gegevens.

 3. Functies: OneDrive biedt basisfuncties voor het opslaan, delen en samenwerken aan documenten. SharePoint biedt daarnaast uitgebreidere functies, zoals teamwebsites, zoekopdrachten, lijsten, bibliotheken, workflow-automatisering en meer.

 4. Integratie: OneDrive is geïntegreerd in Microsoft 365 en is eenvoudig te gebruiken voor individuele gebruikers. SharePoint heeft meer functies en integratiemogelijkheden, zoals integratie met andere Microsoft-producten, zoals Teams, en toepassingsontwikkeling.

Om te beslissen welke oplossing het beste bij uw behoeften past, is het belangrijk om uw specifieke gebruiksscenario’s te overwegen en de verschillende functies en mogelijkheden van beide producten te evalueren.

Er zijn verschillende redenen om voor Microsoft OneDrive als cloudopslag te kiezen:

 1. Integratie met Microsoft 365: Als onderdeel van Microsoft 365, is OneDrive nauw geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Word, Excel en PowerPoint, wat het gemakkelijker maakt om documenten te bewerken en delen.

 2. Veiligheid en privacy: OneDrive biedt verschillende beveiligingsfuncties, zoals encryptie en multi-factor-authenticatie, om gegevens te beschermen tegen dreigingen. Daarnaast biedt OneDrive gebruikers controle over hun gegevens, inclusief de mogelijkheid om gegevens te verwijderen.

 3. Gemak van gebruik: OneDrive is eenvoudig te gebruiken en te beheren, waardoor het een geschikte oplossing is voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

 4. Brede compatibiliteit: OneDrive is beschikbaar voor verschillende platformen, waaronder Windows, MacOS, iOS en Android, en biedt gebruikers de mogelijkheid om bestanden overal en op elk apparaat te openen, bewerken en delen.

 5. Schalingsmogelijkheden: OneDrive biedt gebruikers de mogelijkheid om bestanden op te slaan en te delen met andere gebruikers, en biedt ook verschillende opties voor opslagplanning, zodat gebruikers meer of minder opslagruimte kunnen krijgen naargelang hun behoeften.

In het algemeen is Microsoft OneDrive een uitstekende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een cloudopslagoplossing die eenvoudig te gebruiken is, veilig is en goed geïntegreerd is met andere producten van Microsoft.

Er zijn verschillende redenen om voor Microsoft SharePoint als gedeelde cloudopslag te kiezen:

 1. Collaboratie en samenwerking: SharePoint is speciaal ontworpen om teams en organisaties te helpen samen te werken en documenten te delen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om in realtime samen te werken aan documenten en informatie te delen via teamwebsites, lijsten en bibliotheken.

 2. Bedrijfsprocesautomatisering: SharePoint biedt ook functies voor het automatiseren van bedrijfsprocessen, zoals workflows, die de productiviteit en efficiency verhogen.

 3. Gegevensbeheer en -opslag: SharePoint biedt een centraal beheerde opslagplaats voor gegevens en documenten en biedt functies voor het beheren van gegevens, zoals versiebeheer, auditlogboeken en zoekopdrachten.

 4. Veiligheid en privacy: SharePoint biedt beveiligingsfuncties, zoals encryptie en multi-factor-authenticatie, om gegevens te beschermen tegen dreigingen en geeft gebruikers controle over hun gegevens.

 5. Integratie met andere Microsoft-producten: SharePoint is geïntegreerd in Microsoft 365 en biedt gebruikers de mogelijkheid om samen te werken met andere Microsoft-producten, zoals Teams, OneDrive en Exchange.

In het algemeen is Microsoft SharePoint een uitstekende optie voor teams en organisaties die op zoek zijn naar een cloudopslagoplossing die is gericht op samenwerking, automatisering van bedrijfsprocessen en beveiliging van gegevens.

Ja, je kunt Microsoft OneDrive en SharePoint op je mobiele telefoon gebruiken. Er zijn gratis apps beschikbaar voor zowel OneDrive als SharePoint op de App Store van Apple en Google Play Store voor Android-telefoons. Met deze apps kun je bestanden bekijken, uploaden en delen op je mobiele apparaat, evenals samenwerken met anderen en toegang krijgen tot gegevens en documenten op SharePoint.

Ja, je kunt je huidige bestanden overzetten naar Microsoft OneDrive of SharePoint. Je kunt dit doen door de bestanden te uploaden naar de juiste locatie in de cloudopslagoplossing, of door gebruik te maken van de OneDrive- en SharePoint-migratie-tools die beschikbaar zijn in Microsoft 365.

De migratie-tools maken het mogelijk om gegevens en bestanden te verplaatsen van andere opslagsystemen, zoals lokale bestandssystemen, netwerkmappen en andere cloudopslagoplossingen, naar OneDrive of SharePoint. Deze tools bieden een eenvoudige manier om de bestanden over te zetten, zonder dat er verlies van gegevens of vertraging in de productiviteit optreedt.

Let op: afhankelijk van de grootte en complexiteit van je bestanden, kunnen de migratie-tools tijd en middelen vereisen en is het aan te raden een Microsoft-partner of -consultant te raadplegen voor ondersteuning en hulp bij het uitvoeren van de migratie.

Met Microsoft OneDrive en SharePoint kun je samenwerken aan bestanden met andere gebruikers door de volgende stappen te volgen:

 1. Maak een OneDrive-account of SharePoint-site aan: Als je geen account hebt, moet je een gratis account aanmaken op OneDrive.com of een SharePoint-site maken in Microsoft 365.

 2. Upload je bestanden: Upload de bestanden die je wilt delen en samenwerken aan naar OneDrive of SharePoint.

 3. Deel je bestanden: Klik op het bestand en selecteer “Deel” of “Deelen”. Voeg de personen toe met wie je wilt samenwerken en kies de juiste machtigingen.

 4. Samenwerken: De gedeelde personen kunnen het bestand bekijken, bewerken en commentaar geven op het bestand. OneDrive en SharePoint bieden functies voor samenwerken in realtime, waarmee gebruikers in realtime aan hetzelfde bestand kunnen werken, terwijl ze in verbinding staan met elkaar.

 5. Bewaak de versies: Beide oplossingen bieden versiebeheerfuncties, waarmee je de verschillende versies van een bestand kunt bekijken en terugkeren naar een vorige versie als nodig.

Met OneDrive en SharePoint kun je gemakkelijk samenwerken aan bestanden en documenten en productieve samenwerking bevorderen tussen teamleden, klanten en andere stakeholders.

Onze diensten 💼

Met een ruim product- en dienstportfolio en ruime expertise in huis kunnen wij jou goed van dienst zijn. Waar kunnen we jou mee helpen?

Een website laten maken? 👨‍💻

Een nieuwe website laten maken? Daar helpen we jou graag bij! Samen met een klein team van professionals gaan wij samen met jou aan de slag voor een nieuwe en verbeterde uitstraling.

Neem een kijkje tussen de voorbeelden en laat je inspireren door onze afgeronde projecten.

📝 Offerte aanvragen Bekijk projecten
Website vani deuren.nl

Bedrijven aan het woord 🏆

Wij denken zoveel mogelijk mee met onze klanten en bieden altijd de beste oplossing op maat. Goede resultaten en oplossingen resulteren in langdurige relaties en tevreden klanten. Hieronder een aantal klanten aan het woord. Voor meer recensies klik hier.

google

⭐⭐⭐⭐⭐

Als ik denk aan de perfecte partner voor mijn webbouw- en ICT-behoeften, komt RSJ-ICT meteen in me op, en Ronald verdient zeker een aantal complimenten... lees verder.

Review Frank A Do

Sandro Bax
Frank a Do

google

⭐⭐⭐⭐⭐

Vakkundig en superservice bij het oplossen van onze ICT problemen.

Review Goedvree Installatietechniek

Cees Vierhouten
Goedvree Installatietechniek

google

⭐⭐⭐⭐⭐

RSJ-ICT is een mooi bedrijf, ik werk nu al een aantal jaren met RSJ en bevalt zeer goed. Ze zijn doel gericht, korte lijnen en prijs kwaliteit is ook prima.
Ik vind het prettig om... lees verder.

Review Motorlijn Holland

Ed van Nieuwenhuizen
Motorlijn Holland

Contactformulier 📨

Heb je een vraag of wil je advies of informatie aanvragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via e-mail of telefoon en dan helpen we je graag verder.

  Even sparren? 👋

  Personeel Ronald Hoffmann RSJ-ICT uit Ermelo

  Ronald Hoffmann

  📍 Harderwijkerweg 141-A
  3852AB Ermelo
  ✉️ info@rsj-ict.nl
  📞 0341 55 64 32

  Contact opnemen